Artesaani Simpukkaleivästä tarjoiltu Gulassi

Reseptin määristä tulee n. 7-8 annosta

Artesaani Simpukkaleivästä tarjoiltu Gulassi

Valmistusaineet

900gnaudanlihaa (paistia tai lapaa)
2keltasipulia
4valkosipulinkynttä
2punaista paprikaa
6kiinteämaltoista perunaa
3porkkanaa
400gpaprikatahnaa (katso valmistusohje)
8-11 dlvettä
2-3 rklpaprikajauhetta
1 tlkkuminaa (jauhettuna tai siemenet murskattuna)
1-2 tlsuolaa
ripausrouhittua mustapippuria
1 tlchilijauhetta

Paprikatahna
3 kplpaahdettua punaista paprikaa tai 400g säilöttyjä paahdettuja paprikoita
1-2 rkloliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Paprikatahna
Paahda paprikat grillissä tai hyvin kuumassa uunissa grillivastuksen alla. Mikäli käytät säilöttyjä paprikoita, valuta neste pois ennen soseuttamista. Säilötyt paprikat ovat laadultaan erinomaisia ja helpottavat tekemistä jonkin verran. Soseuta paprikat tehosekoittimessa. Lisää haluamasi mausteet ja öljy, sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Gulassi
Kuori ja paloittele perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat.
Ruskista liha pannulla ja mausta paprikajauheella. Siirrä ruskistettu liha pataan. Freesaa kuoritut ja paloitellut sipulit sekä valkosipulin kynnet, lisää ne pataan. Mausta kuminalla, suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Lisää joukkoon paprikatahna, vesi ja porkkanat.
Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2-3 tuntia, kunnes liha on täysin mureaa. Tarkista veden määrä ja lisää tarvittaessa. Lisää kuutioitu peruna ja suikaloitu paprika. Keitä kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Leipä
Leikkaa terävällä veitsellä Artesaani Simpukkaleivästä ”hattu” irti ja koverra käsin leivän pehmeä sisus pois rikkomatta leivän kuorta.

Tarjoilu
Tarjoile Gulassi jokaiselle ruokailijalle omasta leivästään. Annostele Gulassi leipään niin että sisus täyttyy ja laita nokare smetanaa keskelle annosta. Asettele leivän hattu lautaselle leivän viereen.

Tarjoile rotevan Unkarilaisen punaviinin tai hyvän oluen kanssa.

  • Bruschetta – tomaattileipä

  • Kuumat makkaraleivät

  • Lämpimät leivät sienitäytteellä

  • Perinteinen Metsästäjän leipä

  • Valkosipuli maalaisleipä